El País d'avui del diumenge porta un article que carrega contra Esquerra. A més de fer un repàs sobre qüestions de govern i partit, que sempre són tergiversades pels mitjans espanyols, acaba reflexionant sobre la qüestió de l'aigua i diu:
A finales de abril se produjo otro desplante de ERC al Gobierno catalán en torno a las medidas antisequía que llevaron al límite la paciencia del Partit dels Socialistes (PSC). La abstención de los republicanos en el Congreso a la prolongación a Barcelona del minitrasvase del Ebro obligó al PSC a dar un golpe sobre la mesa.
Ho diu clar, Esquerra va obligar a pegar un cop sobre la taula en una qüestió que per a Esquerra sempre ha estat clara: l'aigua de l'Ebre és de l'Ebre, i que cada territori es desenvolupi amb els recursos naturals que té, l'expoli és més propi del segle XIX que del XXI.
I després només ha faltat el Recoder de Convergència i Unió que en una entrevista a Vilaweb deia això:
Pregunta- Quin record té de la gestió de la sequera? S'havien d'aturar les obres per dur aigua del riu Ebre?Resposta de Recoder- «No, en absolut. Una de les preocupacions que tinc pensant en el futur del meu país és el subministrament dels serveis bàsics, i l'aigua n'és un. En el punt que vam arribar era necessari la interconnexió de xarxes. En aquell moment perquè calia portar aigua de l'Ebre a l'àrea metropolitana, però algun dia pot ser necessari portar aigua del Ter i el Llobregat cap al sud de Catalunya. En qualsevol cas, la conca del Ter és la que ha patit més escassedat hídrica durant els últims anys. Penso que va ser una oportunitat perduda. Però em preocupa que tampoc tenim resolt el subministrament elèctric i tenim tots els debats aturats, com el de l'energia nuclear i la línia de molt alta tensió.»
Està clar qui defensa l'Ebre i qui no.
Per cert, El País criticava que l'elaboració del Catàleg del patrimoni de turisme cultural s'encarregui a experts universitaris, alguns vinculats a Sobirania i Progrés. I si estan vinculats a les FAES o a la Fundació Rafel de Campalans? Increïble, la tergiversació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada