dilluns, 17 de novembre del 2008

Contra la violència envers les dones

El 25 de novembre és el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. Ara llegia la targeta que ha editat la Secretaria de la Dona d’Esquerra per aquest motiu, i és tan clara i directa que no pot deixar indiferent i convida a reaccionar immediatament:
«La violència masclista no es queda a casa: arriba al teu lloc de treball, controla els teus missatges de mòbil, et fa sentir petita, t'angoixa, et separa de les teves amistats, critica la roba que portes, t'humilia davant la resta, t'insulta, no et passa la pensió de la canalla... et mata.»
Aquestes paraules em fan pensar que no només ha de reaccionar qui pateix la violència masclista, sinó que els que envoltem les dones maltractades els hem de fer obrir els ulls davant d’una situació de la qual segurament no en són conscients perquè “per costum” ho senten del tot natural, o de la qual potser sí que en són conscients, però per por al que es puguin trobar callen, i s’amaguen, i creuen, com si fos la seva obligació. I no només els hem de fer obrir els ulls, sinó que els hem de donar suport i no apartar-nos del seu costat perquè sentin que no estan soles.
La violència envers les dones és molt més habitual del que ens pot semblar a primera vista, i per això el Govern de la Generalitat posa a disposició de les dones serveis assistencials i d’emergència per pal·liar aquestes situacions. Us recomano que visiteu la pàgina web de l’Institut Català de la Dona, on hi ha tota la informació que cal tenir a l’abast davant d’un cas de violència masclista: http://www.gencat.net/icdona/
Com a secretària de la Dona d’Esquerra, vull encoratjar totes les dones —i quan dic totes vull dir absolutament totes— a demostrar que podem ser fortes, lliures, independents i treballadores, i sobretot, a demostrar que no hi ha cap home al món, ni un, que sigui tan valuós com per tenir-lo al costat a canvi de res. Així és que, dones, dones de l’Ebre, alcem-nos i diguem prou! a la violència envers les dones.